Bediüzzaman Said Nursî'nin Risale-i Nur Külliyatı'nda HEDİYE konusuyla ilgili bölümler, atıflar ve Kur'ân âyetleri.
Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Âyetler
Konu adının geçtiği âyetler
"Ey iman edenler! Allah'ın alâmetlerine, haram aya, kurbanlık hediyelere, gerdanlıklarına ve Rablerinden lutuf ve rıza bekleyerek Kabe'ye yönelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınız zaman avlanabilirsiniz. Sizi Mescidi Haram'dan çevirdiklerinden dolayı bir topluma karşı olan kininiz, sizi saldırıya sevk etmesin. İyilik ve takva üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerinde yardımlaşmayın. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir."
Mâide Sûresi, 2. Âyet
"Biz ona İshak'ı ve Yakub'u da hediye ettik: Hepsine de doğru yolu gösterdik. Nitekim daha önce Nuh'a ve onun soyundan Davud'a, Süleyman'a, Eyyub'a, Yusuf'a, Musa'ya ve Harun'a da yol göstermiştik. Biz güzel davrananlara böyle karşılık veririz."
En'âm Sûresi, 84. Âyet
""Ben (şimdi) onlara bir hediye göndereyim de, bakayım elçiler ne (gibi bir sonuç) ile dönecekler.""
Neml Sûresi, 35. Âyet
"(Elçiler, hediyelerle) gelince Süleyman şöyle dedi: "Siz bana mal ile yardım mı etmek istiyorsunuz? Allah'ın bana verdiği, size verdiğinden daha iyidir. Ama siz, hediyenizle böbürlenirsiniz.""
Neml Sûresi, 36. Âyet
Anlamca ilgili âyetler
"Cennetime gir."
Fecr Sûresi, 30. Âyet
"De ki: Ey kâfirler"
Kâfirûn Sûresi, 1. Âyet
"Üzümler, yoncalar,"
Abese Sûresi, 28. Âyet
"Ay tutulur,"
Kıyâmet Sûresi, 8. Âyet
"Ve and olsun baba ve çocuğuna."
Beled Sûresi, 3. Âyet